Kezdőlap > Kategorizálatlan > Terry Richardson géniusz vagy trash művész??

Terry Richardson géniusz vagy trash művész??

A 2010-es Pirelli naptár és magyar vonatkozása (Mihalik Enikő modell szereplése) miatt, egyre többet olvashatunk a 45 éves sztárfotósról Terry Richardsonról.
A fotózás családi hagyomány, apja is divatfotós volt. Művészetének, polgárpukkasztásának megvoltak az alapjai: 5 évig gitározott egy punk zenekarban (The Invisible Government). A zenekar felbomlása után anyja bemutatta egy fotósnak, akinek később asszisztense is lett.
Snapshot fotós, avagy “snapshot aesthetic”-nek mondják. Egyszerűen: szarnak a technikára csak kis kamerával, majdnem eldobható kamerával fotóznak. Túl sok komponálás nincs: középre. Kedvenc gépei: Yashica T4, Contax G2 (nem szar kategória)

Világítás: a gép saját vakuja, vagy a Pirelli naptárnál felfedeztem egy újdonságot, hogy Nikon kamerát használ egy SB vakuval a gépre szerelve.

Fotós fórumokon is megy a vita és örök téma, hogy mit használ és hogyan Terry (filmes kisgép és scan). Ámítás a kis gép és rengeteg útómunka vagy (?) stb…….. Mindenesetre korunk egyik legfelkapottabb fotós őrültje, pajzán stílusa, szexcentrikus képei miatt lehet imádni vagy utálni. Legnagyobb divatházaktól kezdve Obamáig lassan mindenki állt már a kamerája előtt. Itt már nem a technika inkább a stílus számít. Kockás inge, tetkói, magamhozrántlakgépkitartközöskép (magyar divatszakmában mát találkoztam követőivel 🙂 ) már ismertetőjegyei. Elfogadják úgy ahogy van……

És néhány kép : Barack Obama, Marc Jacobs, Tom Ford, Beckham family, Pamela Anderson, Jessica Alba, Sisley plakát…

Kategóriák:Kategorizálatlan
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Hozzászólás